اشتراک گذاری

دلیل خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ دل چیست؟

چرا لپ تاپ ناگهان خاموش می شود؟ خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ می تواند دلایل مختلفی داشته باشد؛ به گونه ای که گاهی اوقات نرم افزاری است و گاهی اوقات هم سخت افزاری. آن دسته از مشکلات نرم افزاری که موجب خاموش شدن خود به خود لپ تاپ می شوند شامل: گرم شدن بیش از اندازه لپ تاپ، بروز مشکل در درایورهای سیستم و سیستم عامل می باشند. آن دسته از مشکلات سخت افزاری هم که موجب خاموشی لپ تاپ می شوند شامل: خرابی باتری، منبع تغذیه و مین برد می باشند. ادامه این مطلب را از دست ندهید تا بیشتر با دلایلی که موجب خاموش شدن خود به خود لپ تاپ می شوند، آشنا شوید.

خاموش شدن لپ تاپ دل

علت خاموش شدن لپ تاپ دل

  • داغ شدن لپ تاپ
  • ایراد در درایورهای لپ تاپ
  • مشکل در سیستم عامل
  • ویورسی شدن لپ تاپ دل
  • ایراد در باتری لپ تاپ
  • خرابی پاور لپ تاپ دل
  • خرابی مادربرد لپ تاپ دل

در ادامه هریک از این دلایل را به تفکیک نرم افزاری یا سخت افزاری بودن آن توضیح می دهیم.

دلایل نرم افزاری که موجب خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ می شوند

1. گرم شدن بیش از اندازه لپ تاپ

اکثر اوقات لپ تاپ دل حین اجرای بازی های سنگین و نرم افزارهای فوق گرافیکی، ناگهان خاموش می شود؛ که این مشکل به دلیل داغ شدن لپ تاپ دل است. درواقع حین اجرای بازی های سنگین و نرم افزارهای فوق گرافیکی بر روی لپ تاپ، بیش از اندازه به CPU یا پردازنده سیستم فشار وارد می شود، CPU گرمای بیشتری از خود ساطع می کند و همزمان بیشتر از شارژ باتری لپ تاپ استفاده می کند. همین مسئله منجر به داغ شدن خیلی زیاد لپ تاپ می شود.

اکثر لپ تاپ ها در چنین شرایطی با دستور خودکار مین برد، خود به خود خاموش می شوند تا گرمای زیادی که از CPU ساطع می شود موجب آسیب دیدگی قطعات لپ تاپ به ویژه رم آن نشود؛ با این وجود گرم شدن بیش از اندازه لپ تاپ یکی از دلایل خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ است. البته تنها عوامل نرم افزاری نیستند که در گرم شدن بیش از اندازه لپ تاپ دست دارند. گاهی اوقات خراب شدن فن لپ تاپ که وظیفه اصلی آن خنک کردن قطعات این دستگاه است تا در برابر گرمای زیاد دچار آسیب دیدگی نشوند، نیز می تواند موجب گرم شدن بیش از اندازه لپ تاپ شود.

2. بروز مشکل در درایورهای سیستم

دومین عامل نرم افزاری که می تواند موجب خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ دل شود، بروز مشکل در درایورهای سیستم است. اگر پس از اینکه تغییراتی در درایورهای سیستم خود اعمال کردید، هنگام اجرای بازی با مشکل خاموش شدن خود به خود لپ تاپ مواجه شدید، به این معناست که بیشترین استفاده از بایوس لپ تاپ شده است در حالیکه یکی از درایورهای لپ تاپ به مشکل خورده است. اگر دلیل اصلی خاموش شدن لپ تاپ شما بروز مشکل در درایورهای سیستم باشد، می توانید با حذف کردن و نصب درایور لپ تاپ دل به طور مجدد از شر این مشکل خلاص شوید.

3. بروز مشکل در سیستم عامل

عامل دیگری که در خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ دل دست دارد، بروز مشکل در سیستم عامل این دستگاه است. برای اینکه مطمئن شوید، مشکل از سیستم عامل لپ تاپ است یا خیر می توانید وارد تنظیمات بایوس لپ تاپ دل شوید و تنظیمات بوت آن را بر روی گزینه CMOS قرار دهید. اگر پس از اینکه لپ تاپ بر روی تنظیمات CMOS بوت شد، خاموش نشد یعنی اینکه مشکل از سیستم عامل شماست. در این حالت می توانید با نصب مجدد سیستم عامل از شر مشکل خاموش شدن خود به خود لپ تاپ خلاص شوید.

4. ویروسی شدن لپ تاپ

و اما آخرین عامل نرم افزاری که موجب خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ دل می شود، ویروسی شدن این دستگاه است. البته ویروسی شدن لپ تاپ یکی از نادرترین مشکلاتی است که در خاموش شدن خود به خود لپ تاپ دست دارد؛ منتهی برخی از ویروس ها به قدری قدرتمند هستند که موجب بروز اختلالات عجیب و غریبی در عملکرد لپ تاپ شده و درنهایت موجب خاموشی ناگهان لپ تاپ می شوند. اگر دلیل خاموش شدن لپ تاپ شما هم ویروسی شدن این دستگاه باشد با ویروس کشی لپ تاپ خود از طریق نصب یک آنتی ویروس اورجینال بر روی این دستگاه می توانید این مشکل را برطرف کنید.

خاموشی ناگهانی لپ تاپ

دلایل سخت افزاری که موجب خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ می شوند

1. به پایان رسیدن عمر باتری لپ تاپ

اکنون نوبت بررسی عوامل سخت افزاری است که موجب خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ دل می شوند؛ که یکی از رایج ترین آن ها به پایان رسیدن عمر باتری لپ تاپ است. همانطور که می دانید باتری لپ تاپ یکی از قطعات مصرفی این دستگاه است که دیر یا زود خراب شده و نیاز به تعویض خواهد داشت؛ البته خرابی باتری لپ تاپ، مشکلی نیست که خودش را به یکباره نشان دهد.

به گونه ای که به مرور زمان با زود خالی شدن باتری این دستگاه می توانید بفهمید که خراب شده است و نیاز به تعویض دارد؛ به گونه ای که باتری لپ تاپ به مرور زمان کمتر از گذشته شارژ نگه می دارد و همین پروسه ادامه پیدا می کند تا زمانی که حتی یک درصد هم نمی تواند شارژ نگه دارد و همین مسئله موجب خاموش شدن لپ تاپ می شود. در این صورت نیز راهی جز تعویض باتری لپ تاپ وجود ندارد.

برای تعمیر لپ تاپ دل خود با ما از طریق شماره تماس 1662 در ارتباط باشید.

2. خراب شدن منبع تغذیه سیستم

به جز عوامل نرم افزاری و خرابی باتری لپ تاپ، عوامل خیلی جدی تری هم هستند که موجب خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ دل می شوند؛ که یکی از آن ها خراب شدن منبع تغذیه یا بهتر است بگوییم برد پاور لپ تاپ است که وظیفه آن تامین برق مورد نیاز این دستگاه است؛ به گونه ای که برق شهری را دریافت کرده و آن را به جریان برق مورد نیاز قطعات لپ تاپ تبدیل می کند.

سپس جریان برق را به مین برد انتقال می دهد تا مین برد جریان برق را به تمامی قطعات و بخش های لپ تاپ ارسال کند. با این حساب می توان گفت که یکی از مهم ترین عواملی که در خرابی منبع تغذیه لپ تاپ دست دارد، بروز نوسان برق است. بنابراین برای جلوگیری از نوسان برق در لپ تاپ، بهتر است این دستگاه را هنگام شارژ کردن به محافظ برق وصل کنید.

3. خراب شدن مین برد لپ تاپ

عامل سخت افزاری جدی دیگری که در خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ دل دست دارد، خراب شدن مین برد یا برد اصلی لپ تاپ است. همانطور که اشاره کردیم منبع تغذیه سیستم بعد از تبدیل جریان برق شهری به جریان برق مورد نیاز سیستم آن را از طریق مین برد به قطعات لپ تاپ می رساند؛ با این وجود اگر جریان برق نوسان داشته باشد هم به منبع تغذیه و هم به مین برد سیستم آسیب وارد می کند.

البته عوامل دیگری هم هستند که در خرابی مین برد لپ تاپ دست دارند که شامل: وارد شدن ضربه به لپ تاپ، نفوذ رطوبت و اتصال های کابل های غیر استاندارد به لپ تاپ می باشند. شما می توانید با اتصال لپ تاپ به محافظ برق زمانی که در حال شارژ شدن است، مانع از بروز نوسان برق در این دستگاه و خراب شدن مین برد و منبع تغذیه آن شوید. از طرفی همیشه سعی کنید از کابل های استاندارد برای اتصال دیوایس های دیگر مانند تبلت و گوشی به لپ تاپ استفاده کنید و از وارد شدن ضربه و رطوبت به آن نیز جلوگیری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید