در بین مشکلات مختلفی که برای دستگاه های هوشمند از جمله تبلت اتفاق می افتد، آب خوردگی این دستگاه ها یکی از مشکل ساز ترین هاست. در صورت آب خوردگی تبلت باید سریعا یک سری اقدامات اولیه را برای نجات تبلت انجام داد. اما در کل باید بدانید که برای رفع مشکل آبخوردگی تبلت باید هر چه سریعتر به مرکز تعمیرات تبلت مراجعه کنید. زیرا هر چه زمان بگذرد نفوذ آب به داخل دستگاه باعث خراب شدن قطعات مختلف تبلت خواهد شد.
در ادامه نیز باید از اقدامات تخصصی تر جهت رفع مشکلات احتمالی تبلت آب خورده کمک گرفت. آب خوردگی تبلت ها ، هم ممکن است به صورت مستقیم و افتادن آن ها در آب دریا، استخر یا حمام اتفاق بیفتد، هم این که آب خوردگی شامل ورود رطوبت به این دستگاه ها یا ریختن کمی آب روی آن ها شود.
در هر یک از این حالت ها نیز مشکلات ایجاد شده در تبلت متفاوت است و اقداماتی به مراتب کم تر یا بیشتر نیاز است. در ادامه این مطلب تمامی کار هایی که باید برای رفع مشکل آب خوردگی تبلت انجام دهید را بررسی کرده ایم. در نظر داشته باشید که برای رفع مشکلات جدی تر تبلت در صورت ورود آب، حتما از یک مرکز تعمیرات تخصصی معتبر کمک بگیرید. مرکز سخت افزار ایران یک مرکز تخصصی و دارای سابقه ای طولانی است که می تواند تعمیر مدل های مختلف تبلت از جمله تعمیر تبلت دل را به صورت تخصصی انجام دهد.
مشکلات ناشی از آب خوردگی تبلت شامل چه مواردی می شود؟
پیش از بررسی اقدامات اولیه و سپس خدمات تخصصی مورد نیاز برای رفع مشکل تبلت آب خورده، بهتر است ببینیم که در صورت ورود آب و رطوبت در دستگاه چه مشکلاتی ایجاد می شود و این مشکل خود را با چه نشانه هایی مشخص می کند. برخی از نشانه های آب خوردگی این دستگاه ها در نمایشگر و تصویر آن ها مشهود است. مواردی مانند از دست رفتن یا سیاه شدن تصویر یا تاریک شدن بخشی آن، نشانه ای از آب خوردگی تبلت است.
تغییرات صدای دستگاه یا کلا قطع شدن صدای میکروفون و اسپیکر نیز از دیگر نشانه های نفوذ آب به درون تبلت است. اگر تبلت خوب شارژ نشود یا این که شارژ آن زودتر از موعد تمام شود، ممکن است آب به درون آن نفوذ کرده باشد. قطعاتی مانند برد، ال سی دی، فلت تصویر، باتری، اسپیکر و میکروفون ها مهم ترین قطعاتی هستند که در صورت ورود آب به تبلت آسیب می بینند. در بررسی این که دلایل صدا نداشتن اسپیکر تبلت دل، یکی از موارد همین آب خوردگی این دستگاه هاست.
اقدامات اولیه برای رفع مشکل آب خوردگی تبلت
حال به بحث کار هایی می رسیم که برای رفع مشکل آب خوردگی تبلت نیاز است. در صورت بروز مشکلات مختلف و نفوذ آب و رطوبت به درون دستگاه اولین کاری که باید انجام داد، خاموش کردن دستگاه است. سپس مرحله به مرحله باید راه کار های ضروری برای رفع مشکل تبلت آب خورده را دنبال کرد.
1. جدا کردن باتری و سیم کارت و خشک کردن تبلت
بعد از این که تبلت را خاموش کردید، اقدام مهم دیگری که باید انجام داد جدا کردن و خارج کردن باتری و سیم کارت است. حتی اگر درون تبلت از یک SD کارت نیز استفاده می کنید، حتما باید آن را خارج کرد. جدا کردن باتری در صورتی امکان پذیر است که این قطعه قابل جدا شدن باشد. حال سیم کارت و SD کارت و در صورت جدا کردن باتری، باتری را به خوبی خشک کرده و در جایی بدون رطوبت قرار دهید.
حال باید تبلت را به خوبی خشک کرد و تمام آب و رطوبت بیرون و داخل دستگاه را تا جای ممکن گرفت. با خارج کردن سیم کارت و مموری کارت نیز می توان تمام رطوبت موجود در این اسلات ها را گرفت و آن ها را خوب خشک کرد. در این مرحله کاملا تا جای ممکن تبلت را خشک کرده و هیچ رطوبت و قطره ای را باقی نگذارید. برای خشک کردن هم حتما از یک پارچه تمیز، خشک و بدون پرز کمک بگیرید.
خدمات تخصصی نمایندگی دل: تعمیر صفحه نمایش ال سی دی
2. قرار دادن تبلت در مکانی گرم و خشک
بعد از این که تبلت آب خورده را به خوبی و با دقت بالا خشک کردید، باید قطعات داخلی دستگاه نیز خشک شود. پردازنده ها، برد، مدار ها و … هم بسته به شدت آب خوردگی تبلت رطوبت دارند و باید خشک شوند. اما دسترسی به این قطعات به همین راحتی ها امکان پذیر نیست.
در این شرایط باید دستگاه را به مدت حداقل 24 ساعت در یک مکان خشک و گرم نگه داشت. برخی منابع می گویند بهتر است تبلت یا گوشی آب خورده را درون یک کیسه برنج یا درون یک کابینت قرار داد. در کنار رادیاتور هم می توان تبلت دارای رطوبت را نگهداری کرد تا رطوبت و خیسی احتمالی آن کاملا گرفته شود.
3. استفاده از سیلیکا ژل برای رفع مشکل آب خوردگی تبلت
گزینه دیگری نیز برای رفع مشکل آب خوردگی تبلت پیشنهاد می شود. سیلیکا ژل است. این محصولات به صورت بسته بندی های آماده ای در فروشگاه های عرضه کننده محصولات الکتریکی و حتی خود بسته بندی این محصولات وجود دارد. برای این که نم و رطوبت کامل دستگاه های آب خورده گرفته شود باید این دستگاه ها را به مدت یک شبانه روز در یک ظرف پر از سیلیکا ژل قرار داد، به نحوی که تمام قسمت های تبلت با این سیلیکا ژل ها پوشانده شود. این محصولات که اساسا برای گرفتن رطوبت وسایل مختلف مد نظر هستند، می توانند رطوبت و نم نفوذ کرده به درون تبلت را گرفته و مانع آسیب های جدی به آن شود.
توجه کنید : هیچ کدام از این راه کارها مانع نفوذ آب نشده و باید هر چه سریع تر به نزدیک ترین مرکز تعمیرات مجاز موبایل مراجعه کنید.
4. بررسی عملکرد تبلت بعد از 24 ساعت و مراجعه به مراکز تعمیرات تخصصی
در قدم بعدی برای رفع مشکلات تبلت آب خورده، باید این دستگاه ها را بعد از 24 ساعت بررسی کرد. در واقع بعد از انجام اقدامات اولیه و مهم برای نجات تبلت و خشک شدن کامل آن بعد از گذشت یک شبانه روز، حال باید تبلت را روشن کرد و عملکرد آن را بررسی کرد. باتری، شارژ شدن دستگاه ها، عملکرد نمایشگر و نحوه نمایش تصویر، صدا و مواردی از این دست همگی باید مد نظر قرار بگیرند.
اگر همه چیز نرمال بود، یعنی همین اقدامات اولیه کافی است. اما اگر در هر قسمتی کمی مشکل وجود داشته باشد، حتما باید برای رفع مشکلات جدی تر آب خوردگی تبلت، به یک مرکز تعمیرات تخصصی معتبر مراجعه کرد و تا آن زمان هم به هیچ عنوان از تبلت استفاده نکرد. اقداماتی مانند تعمیر و تعویض برد، رفع مشکلات ال سی دی تبلت، تعمیر و تعویض اسپیکر و میکروفون و … از جمله سرویس های تخصصی مورد نیاز در صورت خرابی دستگاه به دنبال آب خوردگی است.
نباید ها در صورت آب خوردگی تبلت
در کنار تمام اقدامات ضروری که در بالا به آن اشاره شد، یک سری نباید ها نیز به عنوان اشتباهات رایج کاربران در صورت آب خوردگی تبلت شناخته می شوند و اهمیت زیادی دارند. یکی از این ها استفاده از باد گرم سشوار است. این کار اشتباه بوده و خود باد داغ سشوار می تواند به تبلت آسیب بیشتری رسانده و حتی رطوبت را به بخش های داخلی آن انتقال دهد. نکته بعدی تکان دادن تبلت آب خورده است.
در صورت انجام این کار برای خارج کردن آب و رطوبت، ممکن است آب اشتباها به بخش های داخلی تر دستگاه انتقال داده شود. در نهایت این که نباید به هیچ عنوان سعی در باز کردن تبلت و بررسی کردن بخش های مختلف درون آن کرد. روشن کردن تبلت بعد از ورود آب هم بدترین اشتباه ممکن است. تنها با انجام اقدامات بالا و کمک گرفتن از یک مرکز تعمیرات تخصصی می توان شانس نجات تبلت را بعد از آب خوردگی افزایش داد.