اسمبل کردن کامپیوتر که با عنوان سرهم کردن یا جمع کردن سیستم هم شناخته می شود، زمانی کاربرد دارد که بخواهید یک کامپیوتر جدید با مشخصات فنی مورد نظرتان خریداری کنید. درواقع کاربر قطعات مورد نظرش را خریداری کرده و خودش آنها را نصب می کند تا سیستم آماده به کار شود. نکته مهم این است که برای اسمبل کردن کامپیوتر، باید با مشخصات قطعات و نحوه نصب کردن آنها آشنایی کامل داشته باشید.
در غیر این صورت ممکن است با یک خطای کوچک، حتی باعث خرابی سیستم یا سوختن اجزای آن شوید. در ادامه مراحل و نکات اسمبل کردن کیس کامپیوتر را به شما آموزش می دهیم. در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر و یا خدمات تخصصی تر، می توانید با نمایندگی تعمیر کامپیوتر دل در مرکز سخت افزار ایران تماس بگیرید.
مراحل اسمبل کردن کامپیوتر
سرهم کردن سیستم، نیاز به قطعات و اجزایی دارد که باید با توجه به نوع کاربری آن انتخاب شوند. این اولین مرحله اسمبل کردن رایانه است؛ انتخاب و خرید قطعات. شما باید اجزایی همچون بدنه کیس، هارد، رم، پردازنده، مادربرد، کارت شبکه، کارت گرافیک، فن و بسیاری قطعات دیگر را خریداری کرده و در گام بعدی، اقدام به نصب کردن آنها کنید. پس از آن باید هر قطعه را در جای مخصوص خود نصب کرده و سپس اتصالات فرعی را نیز انجام دهید. ما تمامی مراحل اسمبل کردن کامپیوتر را در بخش های بعدی بررسی می کنیم.
خرید قطعات
اولین مرحله برای جمع کردن کامپیوتر، خرید کیس است. بعد از این که بدنه سیستم را خریداری کردید، نوبت به انتخاب و خرید پردازنده (CPU)درایو نوری (DVD RW و SATA)، حافظه RAM، منبع تغذیه POWER، کابل های SATA، مادربرد، فن پردازنده، فن کیس، هارد دیسک، پیچ و مهره های کیس و درایو، کیبورد، مانیتور، موس و اسپیکر می رسد. دقت کنید که تمامی این قطعات باید با توجه به نوع کاربری شما انتخاب شوند. به عنوان مثال اگر سیستم را برای انجام دادن امور روزمره می خواهید، نیازی نیست هزینه زیادی صرف خرید قطعات با کیفیت و پرقدرت کنید.
تامین ابزارها و لوازم
اسمبل کردن کامپیوتر بدون استفاده از ابزار و تجهیزات، عملا غیرممکن است. جهت بستن اسلات ها و سرپیچ ها نیاز به انواع ابعاد پیچ گوشتی دارید. کاتر سیم و سیم لخت کن، انبردست سوزنی، ابزار چاقو، چراغ قوه کوچک، آچار قابل تنظیم، ظرف کوچک برای نگه داشتن پیچ، ترکیب مخزن گرما و بند پایه Grounding Strapهم دیگر ابزار و لوازمی هستند که برای سرهم کردن سیستم به آنها نیاز دارید.
باز کردن کیس
در ادامه مراحل اسمبل کردن کامپیوتر، باید کیس را باز کنید. کیس ها دارای تعدادی از پنل های فلزی با علامت + هستند که باید آنها را کمی فشار دهید تا جدا شوند. بعد از برداشتن صفحه های کناری، باید پیچ ها را باز کرده و پنل ها را جدا کنید.
آماده سازی کیس برای سرهم کردن قطعات
بعد از خریدن کیس و باز کردن آن، نوبت به آماده سازی این قطعه برای نصب کردن اجزا می رسد. تمامی کابل ها و بسته بندی های داخل کیس را باز کرده و پوشش های ورودی را برای سوار کردن DVD-WRبردارید.
اتصال به زمین یا ارت
گام بعدی برای اسمبل کردن کامپیوتر، ایمنی است! برای جلوگیری از هرگونه برق گرفتگی یا اتصالی، بهتر است از سیم ارت جهت اتصال خودتان به زمین استفاده کنید.
نصب مادربرد
در این مرحله اسمبل کردن سیستم، باید مادربرد را نصب کنید. پیش از نصب این قطعه، حتما اسلات های مادربرد و درگاه های رابط آن را با دقت بررسی کرده و از اتصال درست آنها مطمئن شوید.
نصب هارد دیسک
نصب هارد، مرحله بعدی اسمبل کردن کامپیوتر است. اغلب کیس ها از فضای کافی برای نصب هارد دیسک برخوردار هستند. محل قرار گرفتن هارد دیسک طوری تنظیم شده که شما بتوانید به اتصالات کابل در پشت دسترسی پیدا کنید. توجه داشته باشید که بعد از قرار دادن هارد دیسک در محل، پیچ های مربوط به محفظه آن را کاملا محکم ببندید.
نصب دیسک نوری
اسمبل کردن کامپیوتر، نیاز به نصب دیسک نوری هم دارد. کیس ها معمولا فضای بیشتری برای نصب درایوهای نوری مانند CD-ROM ، DVD-ROM ، CD-RW دارند. بنابراین کاور اسلات 5.25 اینچی را به طور کامل از کیس جدا کرده و درایو نوری را از قسمت جلوی کیس به آرامی وارد قفسه یا محفظه 5.25 اینچی کنید. در نهایت هم تمامی پیچ ها و اتصالات را محکم کنید.
نصب پردازنده
پردازنده یا CPU به عنوان مغز کامپیوتر شناخته می شود و نصب کردن آن به دقت و مهارت بسیار بالایی نیاز دارد. به خصوص هنگام وصل کردن پردازنده روی پایه برد، احتیاط کنید که پین های CPU خم یا جدا نشوند. برای نصب این قطعه، ابتدا میله فلزی کوچک را در کنار سوکت بلند کرده و CPU را طوری وارد کنید که خطوط روی هم چیده شوند. سپس میله را به پایین فشار دهید تا پردازنده در جای خود قفل شود.
نصب کردن رم
در ادامه مراحل اسمبل کردن کامپیوتر، باید رم را نیز نصب کنید. بدین منظور باید رم را روی اسلات تنظیم کرده و بررسی کنید که مکان اسلات یا شکاف مربوطه مختص رم باشد. سپس هر دو طرف رم را فشار دهید تا وارد اسلات شده و به درستی در آن جای بگیرد.
نصب فن cpu
در این مرحله باید فن پردازنده را نصب کنید. با توجه به عملکردی که این قطعه دارد، وجود یک فن برای خنک کردن و جلوگیری از داغ شدن آن ضروری است. برای خنک کردن بهتر، فن CPU به همراه یک قطعه آلمینیومی به نام گرما خور یا هیت سینک (Heat Sink) نصب می شود.
در حین انجام این مرحله اسمبل کردن کامپیوتر، به این نکته توجه داشته باشید که سطح تماس CPU با هیت سینک باید با یک لایه نازک از خمیر سفید رنگ به نام سیلیکون آغشته شود. در آخر سوکت برق فن که به صورت 3 پین (3PIN) است را به یک محل انتقال انرژی که بر روی سطح مادربرد تعبیه شده است متصل کنید.
نصب فن کیس Case Fan
یکی از مهم ترین مراحل در روند اسمبل کردن کامپیوتر، نصب فن کیس است. این فن به خنک شدن سیستم کمک می کند و مانع از آسیب دیدگی قطعات بر اثر حرارت و دمای بالا می شود. با نگه داشتن فن روی سوراخ های کیس، آن را روی شیارهایی که پیچ در آن نصب می شود تنظیم کرده و بعد از تراز شدن، آن را کامل پیچ کنید. در مرحله آخر هم سوکت مربوط به برق فن را به سوکت های آزاد منبع تغذیه وصل کنید.
نصب منبع تغذیه
قطعات و اجزای کامپیوتر، برق و انرژی مورد نیاز خود را از قطعه ای به نام منبع تغذیه یا پاور می گیرند. دستگاه power جریان متناوب برق ورودی را به جریان مستقیم تبدیل می کند تا سایر قطعات کامیپوتر از آن استفاده کنند. ممکن است پاور از قبل روی کیس نصب شده باشد؛ در این صورت باید کابل 24 پین منبع تغذیه را به سوکت مادگی متصل در مادربرد وصل کرد. با فشار دادن اهرم پلاستیکی، زبانه سوکت در جای خود قرار گرفته و کیپ می شود.
اتصال کابل ها و بستن کیس
آخرین مرحله اسمبل کردن کامپیوتر، مربوط به بستن کابل ها و بدنه کیس است. بهتر است در این مرحله از دفترچه راهنما کمک بگیرید تا از نصب درست سوکت ها مطمئن شوید. در نهایت پنل های جانبی روی کیس را نصب کرده و بعد درب کیس را کامل ببندید. اگر تمامی مراحل را به درستی انجام داده باشید، به راحتی می توانید از سیستم ویندوزی خود استفاده کنید.