ویروسی شدن لپ تاپ دل و دیگر برندها علائمی دارد که اگر آنها را بشناسید، می توانید ضمن ویروس کشی سیستم، از بروز مشکلات مختلف در لپ تاپ خود جلوگیری کنید. اگر آلودگی لپ تاپ به ویروس را جدی نگیرید و به موقع برای از بین بردن فایل های معیوب اقدام نکنید، ممکن است سیستم شما دچار ایرادات بسیاری شده و برطرف کردن آنها هزینه بر شود.
حتی برخی از ویروس ها و بدافزارها باعث از کار افتادن سیستم یا پاک شدن اطلاعات می شوند. در ادامه مطلب ضمن معرفی مهم ترین علائم ویروسی شدن لپ تاپ دل، روش هایی را برای ویروس کشی سیستم به شما آموزش می دهیم. شما می توانید برای دریافت مشاوره رایگان در این زمینه، با نمایندگی دل در مرکز سخت افزار ایران تماس بگیرید تا کارشناسان تعمیرات لپ تاپ دل، شما را راهنمایی کنند.
علائم ویروسی شدن لپ تاپ دل
وقتی یک بدافزار یا برنامه ویروسی در لپ تاپ نصب می کنید، بدون در نظر گرفتن برند دستگاه، علائمی در سیستم نمایان می شوند که ویروسی شدن سیستم را به شما هشدار می دهند. اگر این علائم را به درستی بشناسید، می توانید به موقع لپ تاپ خود را ویروس کشی کرده و با این کار، مانع از پاک شدن اطلاعات یا بروز مشکلاتی همچون کند شدن سیستم و … شوید. در ادامه بخشی از مهم ترین نشانه های ویروسی شدن لپ تاپ دل را به شما آموزش می دهیم که در تمامی لپ تاپ های ویندوزی مشترک هستند.
این مقاله کاربردی را از دست ندهید: رفع ارور dll در ویندوز
1. عملکرد معیوب مرورگرها
یکی از اصلی ترین علائم ویروسی شدن ویندوز، عملکرد معیوب مرورگرهاست. در این شرایط ممکن است پاپ آپ های غیر عادی در مرورگر نمایش داده شده و یا ابزارهایی به نوار ابزار آن اضافه شوند. حتی گاهی موتور جستجو به صورت ناگهانی و خودکار تغییر می کند و یا نتایج جستجو گوگل غیرعادی به نظر می رسند. در این شرایط بهتر است آنتی ویروس را فعال کنید تا سیستم اسکن شود.
2. کاهش سرعت سیستم
یکی از مهم ترین علائم ویروسی شدن لپ تاپ دل و دیگر برندها، افت سرعت لپ تاپ دل است. البته در این شرایط باید مطمئن شد که قطعات آسیب ندیده اند و ویندوز و دیگر برنامه ها هم به درستی نصب شده اند. اما در بسیاری از موارد، کاهش سرعت پردازش ها ناشی از نفوذ ویروس ها به آن است.
3. ناپدید شدن فایل ها
ناپدید شدن فایل ها را نیز می توان جزو مهم ترین نشانه های ویروسی شدن لپ تاپ در نظر گرفت. برخی از باج افزارها سیستم را رمزگذاری می کنند تا کاربر به اطلاعات دسترسی نداشته باشد. در این حالت پوشه ها مخفی می شوند و اگر بخواهید آنها را پیدا و اجرا کنید، باید پسورد داشته باشید.
اما در واقع پسوردی وجود ندارد و باج افزار، از شما درخواست پول می کند. تنها در صورت پرداخت پول، پسورد در اختیار شما قرار می گیرد؛ البته تضمینی وجود ندارد و ممکن است شما پول را هم پرداخت کنید اما همچنان فایل ها رمزگشایی نشوند! بنابراین اگر دیدید که پوشه های شما به طرز عجیبی ناپدید شده اند، هرچه زودتر به فکر اسکن کردن و ویروس کشی سیستم باشید.
آیا می دانید: چرا لپ تاپ دل روشن نمی شود؟
4. اتصال ضعیف شبکه
شاید جالب باشد بدانید که ضعیف شدن اتصال شبکه هم گاهی ناشی از ویروسی شدن لپ تاپ است. به ویژه زمانی که مودم سالم است و اینترنت قطعی یا مشکل خاصی ندارد، به احتمال زیاد مسئله مربوط به ویروس ها و فایل های معیوب است. توضیح این که برخی ویروس ها تنظیمات شبکه شما را تغییر می دهند و یک پروکسی را اضافه می کنند؛ به این ترتیب، دسترسی شما به اینترنت قطع می شود.
5. کاهش حجم هارد
در ادامه معرفی علائم ویروسی شدن لپ تاپ، بد نیست بدانید که کاهش حجم هارد به صورتی که هیچ دلیل منطقی برای آن پیدا نشود، نشانه ای بسیار مهم است. مثلا زمانی که به طور ناگهانی و عجیبی متوجه می شوید فضای خالی هارد دیسک لپ تاپ دل کاهش پیدا کرده است، حتما سیستم را اسکن کنید تا از وجود یا عدم وجود ویروس ها در آن مطمئن شوید.
6. پیام های اسپم
در بسیاری از موارد، ویروس ها موجب ارسال پیام از سیستم شخصی به مخاطبانش می شوند. نرم افزارهای مخرب در این شرایط بدون اطلاع شما و به صورت اتوماتیک پیغام هایی به دیگران ارسال می کنند و تکرار این اتفاق، می تواند نشان دهنده ویروسی شدن لپ تاپ باشد.