مشکل کار نکردن صفحه نمایش تبلت از جمله موارد رایجی است که خصوصا در مواقع حساس کاربران را به دردسر می اندازد. در این شرایط آن ها هر چه نمایشگر تبلت خود را لمس می کنند، دستگاه هیچ واکنشی نشان نداده و هیچ کاری را نمی توانند با تبلت شان انجام دهند. این مشکل ممکن است در حدی باشد که دستگاه واکنش های مد نظر را به درستی اجرا نکند یا این که کلا صفحه نمایش از کار افتاده و هیچ کاری انجام ندهد. هنگ کردن و تاخیر در اجرای دستورات لمسی از دیگر مشکلات نمایشگر تبلت است. در بدترین حالت نیز روشن نشدن تبلت کاربران را با مشکل مواجه می کند. در این شرایط باید دید دلیل از کار افتادن نمایشگر تبلت چیست و چرا این ایراد در دستگاه ایجاد شده است. در ادامه می توان با توجه به دلیل بروز مشکل، راه کار مناسب جهت رفع ایراد کار نکردن صفحه نمایش تبلت را در پیش گرفت. مرکز سخت افزار ایران یک مرکز تعمیرات تخصصی تبلت است که می توان برای رفع مشکلات تخصصی نرم افزاری و سخت افزاری این دستگاه ها، از تعمیرکاران مجرب این مرکز کمک گرفت.
دلایل کار نکردن صفحه نمایش تبلت چیست؟
در حالت عادی نمایشگر باید بدون هیچ مشکلی به صورت سریع و راحت به دستورات لمسی واکنش نشان دهد. بررسی دلایل بروز مشکلات نمایشگر تبلت خود منوط به بررسی حالت بروز مشکل است. اما به صورت کلی می توان موارد زیر را به عنوان علت کار نکردن صفحه نمایش تبلت در نظر گرفت:
- آسیب های سخت افزاری به ال سی دی تبلت
- خرابی تاچ پنل و از کار افتادن آن
- جا به جا شدن دیجیتایزر به دلیل ضربه و تکان های شدید ناگهانی
- قطع شدن کابل اتصال دیجیتایزر به مادربرد
- ترک و آسیب های روی صفحه نمایش
- آب خوردگی صفحه نمایش تبلت
- وجود برخی باگ ها و مشکلات نرم افزاری نظیر ویروسی شدن سیستم عامل
- پر بودن حافظه و سنگین بودن تبلت مورد نظر
- وجود گرد و غبار و آلودگی روی صفحه نمایش تبلت
- استفاده از مواد الکلی یا شیمیایی مختلف برای تمیز کردن نمایشگر تبلت
این موارد عمده ترین و اصلی ترین دلایل از کار افتادن نمایشگر تبلت هستند. بر همین اساس می توان راه حل هایی که در ادامه به آن ها می پردازیم را برای رفع این مشکل توصیه کرد.
راه حل های رفع مشکل کار نکردن کار نکردن صفحه نمایش تبلت
حافظه تبلت را خالی کنید
پر بودن فضای ذخیره سازی در تبلت و حتی گوشی های هوشمند خود دلیل مهمی برای از کار افتادن نمایشگر تبلت است. در نتیجه می توان با حذف برنامه های اضافی، حافظه کش تبلت، حذف برنامه ها و بازی های گرافیکی بسیار سنگین که فشار زیادی را به دستگاه می آورند و بستن برنامه های باز اضافی، کمی فضای رم را آزاد کرد تا به این ترتیب مشکل کار نکردن صفحه نمایش تبلت مورد نظر برطرف شود. این کار سرعت کار کردن تبلت را هم افزایش داده و عملکرد آن را بهبود می بخشد. خصوصا این که معمولا به دلیل سنگین شدن تبلت، واکنش های لمسی در صفحه نمایش با تاخیر اجرا شده و تبلت دائما هنگ می کند.
آیا می دانید: روت و آنروت تبلت به چه معناست؟
تبلت را یک بار ریستارت کنید
راه حل دوم برای رفع مشکل کار نکردن صفحه نمایش تبلت، ریستارت کردن آن است. یک بار خاموش و روشن کردن دستگاه می تواند هم برنامه های اضافی را ببند و هم باگ های نرم افزاری موقتی را برطرف کند. در نتیجه ممکن است بعد از این کار، مشکلات نمایشگر تبلت هم برطرف شود. اگر نمایشگر در حدی واکنش نشان می دهد که می توان به صورت نرمال دستگاه را ریستارت کرد که از این روش این کار را انجام دهید. اما اگر نمایشگر تبلت هیچ واکنشی نسبت به لمس نشان نمی دهد، می توان از دکمه های کناری تبلت و از فورس ریست برای ریستارت کردن دستگاه استفاده کرد.
تمیز کردن صفحه نمایش برای رفع مشکل کار نکردن صفحه نمایش تبلت
گاهی اوقات از کار افتادن نمایشگر تبلت به دلیل آلودگی ها و گرد و غبار هایی است که روی آن جمع شده است. در این حالت واکنش های نمایشگر معمولا تاخیری است و دستورات را به درستی اجرا نمی کند. به صورت اصولی با یک پارچه خشک و بدون پرز، به آرامی نمایشگر تبلت را تمیز کرده و مجدد مشکل کار نکردن صفحه نمایش تبلت را بررس نمایید.
صفحه نمایش تبلت را کالیبره کنید
نمایشگر تبلت های هوشمند باید به صورت کالیبره شده باشد. برای این که عملکرد نمایشگر نرمال باشد، باید صفحه نمایش حتما کالیبره شود. بنابراین در صورت کار نکردن صفحه نمایش تبلت، یکی از راه حل های پیشنهادی کالیبره کردن نمایشگر است. برای تبلت های اندرویدی یک اپلیکیشن مخصوص به نام Touchscreen Calibration وجود دارد که می توان از آن برای کالیبره کردن صفحه نمایش و رفع مشکلات نمایشگر تبلت استفاده کرد.
تعمیر تبلت در نمایندگی دل به همراه گارانتی معتبر ، شماره تماس: 1662
کاربرد برنامه های مخصوص عیب یابی صفحه نمایش تبلت
در مواردی که نمایشگر تبلت به درستی کار نمی کند یا این که کاملا از کار افتاده است، می توان برای تشخیص دلیل بروز این مشکل از یک سری برنامه های مخصوص جهت عیب یابی نمایشگر تبلت استفاده کرد. البته این برنامه ها بیشتر برای تعمیرکاران حرفه ای کاربرد دارد تا با کمک آن ها مشخص کنند که دقیقا کدام قسمت صفحه نمایش تبلت دچار مشکل شده و دلیل آن چیست. این برنامه های کاربردی دقیقا مشخص می کنند که چه قسمت هایی از صفحه نمایش تبلت دچار مشکل شده است. به این ترتیب تعمیرکار می تواند برای رفع مشکل کار نکردن صفحه نمایش تبلت اقدامات تخصصی لازم را انجام دهد.
ریست فکتوری کردن تبلت
در نهایت آخرین کاری که قبل از تعمیرات تخصصی و تعویض قطعات سخت افزاری می توان انجام داد، ریست فکتوری کردن تبلت است. این روش هم می تواند در بسیاری از موارد مشکل کار نکردن صفحه نمایش تبلت را برطرف کرده و عملکرد آن را به حالت نرمال بازگرداند. با این کار تمامی تنظیمات تبلت به حالت اولیه بر می گردد و برنامه های نصب شده روی آن هم حذف می شوند. بهتر است قبل از ریست فکتوری کردن تبلت برای رفع مشکلات نمایشگر تبلت، یک فایل بکاپ از داده های روی دستگاه تهیه کنید. برای این منظور می توان از مقاله تهیه نسخه پشتیبان از تبلت کمک گرفت.
عیب یابی و تعمیرات تخصصی
اگر راه حل های مختلف نتواند به رفع مشکل از کار افتادن نمایشگر تبلت کمک کند، باید از تعمیرات تخصصی سخت افزاری و نرم افزاری تبلت استفاده کرد. خصوصا اگر مشکلات نمایشگر تبلت مربوط به خرابی دیجیتایزر و از کار افتادن تاچ پنل دستگاه، قطعی اتصال آن با مادربرد، شکستگی ال سی دی یا مواردی مشابه باشد، تنها راه حل برای رفع مشکل کار نکردن صفحه نمایش تبلت، انجام تعمیرات تخصصی در یک مرکز معتبر است. تعمیر تاچ و ال سی دی، تعویض تاچ و ال سی دی تبلت و تعمیر اتصالات نمایشگر به برد از جمله مواردی است که در مراکز تعمیراتی انجام می شود. در مواردی هم مشکل نمایشگر نرم افزاری است یا این که به دلیل مشکل باتری تبلت، دستگاه روشن نمی شود که باید آن را تعمیر و تعویض کرد.