اشتراک گذاری

آموزش تعویض تاچ پد لپ تاپ دل + راهکارهای رفع مشکل از کار افتادن تاچ پد

با وجود اینکه اتصال ماوس به لپ تاپ و کار کردن با آن به ویژه برای کاربران حرفه‌ای خیلی بهتر و راحت‌تر از کار کردن با تاچ پد لپ تاپ است اما زمانی که هیچ ماوسی وجود ندارد، تاچ پد به داد ما می‌رسد. البته اگر در چنین شرایطی تاچ پد لپ تاپ هم از کار بیافتد، دستمان توی پوست گردو می‌ماند چون نه ماوس داریم و نه تاچ پد لپ تاپ کار می‌کند. اکثر اوقات اگر ضربه‌ای به تاچ پد لپ تاپ وارد نشده باشد مشکل از کار افتادن آن نرم‌افزاری است و به راحتی می‌توان آن را برطرف کرد. اما گاهی‌اوقات وارد شدن ضربه به تاچ پد لپ تاپ موجب آسیب‌دیدگی سخت‌افزاری این قطعه می‌شود که در این حالت راهی جزء تعویض تاچ پد لپ تاپ وجود ندارد.

در ادامه تصمیم داریم شما را با راهکارهای نرم‌افزاری رفع مشکل از کار افتادن تاچ پد لپ تاپ و همچنین نحوه تعویض آن آشنا کنیم. پس ادامه این مطلب را دنبال کنید.

تعویض تاچ پد لپ تاپ

دلایل از کار افتادن تاچ پد لپ تاپ چیست و چگونه باید آن‌ها را برطرف کرد؟

غیرفعال کردن تاچ پد از روی کیبورد با کلیدهای F5 یا F9

امکان دارد هیچ مشکل خاصی برای تاچ پد لپ تاپ شما به وجود نیامده باشد و خود شما به صورت تصادفی با کلیدهای F5 یا F9 (متناسب با مدل لپ‌تاپتان) از روی کیبورد لپ تاپ خود تاچ پد آن را غیرفعال کرده باشید. چراکه بر روی کیبورد لپ تاپ، کلیدی مخصوص فعال یا غیرفعال کردن تاچ پد قرار داده شده است. می‌توانید برای اینکه مطمئن شوید خودتان تاچ پد لپ تاپتان را غیرفعال کرده‌اید یا خیر کلید فعال کردن تاچ پد آن را از روی کیبورد پیدا کرده و فشار دهید. البته به احتمال زیاد کلید فعال یا غیرفعال کردن تاچ پد لپ تاپ شما یا F5 است یا F9.

هنگ کردن سیستم‌عامل

یکی دیگر از مشکلات نرم‌افزاری که موجب از کار افتادن تاچ پد لپ تاپ می‌شود و نشان می‌دهد که نیازی به تعویض تاچ پد لپ تاپ نیست و می‌توان مشکل آن را به راحتی برطرف کرد، هنگ کردن یا به اصطلاح فریز شدن سیستم‌عامل است. برای اینکه بفهمید مشکل از سیستم‌عامل لپ تاپ شماست یا خیر؟ باید از روی کیبورد کلید NumLock را فشار دهید. اگر چراغ این کلید روشن شد یعنی اینکه مشکل از سیستم‌عامل نیست اما اگر با فشار دادن این کلید، چراغ آن روشن نشد یعنی اینکه سیستم‌عامل لپ تاپ شما فریز شده است و با یک ریستارت ساده مشکل آن برطرف می‌شود.

ویروسی شدن لپ تاپ

نصب بدافزارها بر روی لپ تاپ و ویروسی شدن لپ تاپ یکی دیگر از دلایلی است که موجب از کار افتادن تاچ پد لپ تاپ می‌شود. بنابراین اگر به تازگی نرم‌افزاری بر روی سیستم خود نصب کرده‌اید که موجب شده است سیستم شما دائماً هنگ کند و تاچ پد آن از کار بیافتد به شما پیشنهاد می‌کنیم که نرم‌افزار موردنظر را از روی لپ‌ تاپتان پاک کنید و آن را ویروس‌کشی کنید. شاید اینگونه مشکل از کار افتادن تاچ پد لپ تاپ شما برطرف شود.

اتصال وسایل جانبی به لپ تاپ

گاهی‌اوقات هم اتصال وسایل جانبی مانند USB به لپ تاپ موجب ایجاد اختلال در عملکرد تاچ پد و درنهایت از کار افتادن آن می‌شود. از این‌رو بهتر است تمامی وسایل جانبی که به لپ تاپ خود متصل کرده‌اید را از آن جدا کرده و سیستم خود را ریستارت کنید. بعد از بالا آمدن لپ تاپ به احتمال زیاد مشکل کار نکردن تاچ پد آن برطرف خواهد شد.

در چه صورت باید تاچ پد لپ تاپ را تعویض کرد؟

اگر هیچ یک از دلایل نرم‌افزاری که در بالا به آن‌ها اشاره کرده‌ایم موجب از کار افتادن و خراب شدن تاچ پد لپ تاپ شما نشده باشد، صد در صد مشکل این قطعه سخت‌افزاری است و به احتمال زیاد در اثر وارد شدن ضربه و فشار سنگین از کار افتاده است یا دچار شکستگی شده است. حتی وارد شدن رطوبت به تاچ پد نیز می‌تواند موجب آسیب‌دیدن آن شود. درصورتی که تاچ پد لپ تاپ شما در اثر فشار شکسته باشد راهی جزء تعویض آن وجود ندارد. شما می‌توانید با ادامه این مطلب با مراحل تعویض تاچ پد لپ تاپ آشنا شده و این کار را خودتان انجام دهید. البته پیشنهاد می‌کنیم که اگر تاکنون دست به آچار نشدید و لپ تاپتان را باز نکرده‌اید و هیچ آشنایی با قطعات آن ندارید، انجام این کار را به نمایندگی تعمیرات لپ تاپ دل بسپارید.

نحوه تعویض تاچ پد لپ تاپ دل چگونه است؟

  1. اولین کاری که باید برای تعویض تاچ پد لپ تاپ انجام دهید این است که لپ تاپتان را خاموش کنید و باتری این دستگاه را از آن خارج کنید.
  2. با باز کردن پیچ‌های قاب پشت لپ تاپ آن را کاملاً جدا کنید.
  3. اگر لپ تاپ شما مجهز به باتری داخلی است باید بعد از باز کردن قاب پشتی آن ابتدا باتری آن را خارج کنید.
  4. هارد لپ تاپ را به آرامی از آن خارج کنید تا آسیب نبیند.
  5. پیچ‌های اسپیکر سمت راست لپ تاپ را باز کنید و آن را از این سیستم خارج کنید.
  6. حالا نوار بایوس را به آرامی جدا کنید و کانکشن‌های بزرگ وسط مادربرد از روی آن باز کنید.
  7. حالا اتصالات وای فای را از روی مادربرد جدا کنید.
  8. اکنون می‌توانید به راحتی با کشیدن مادربرد به سمت بالا آن را از روی لپ تاپ جدا کنید.
  9. حالا می‌توانید پوشش پشت کیبورد را ببینید که با کشیدن به سمت پایین می‌توانید آن را جدا کنید.
  10. حالا می‌رسید به تاچ پد که یک باتری به پشت پوشش آن چسبیده است. ابتدا باتری را جدا کنید تا بتوانید پوشش پشت تاچ را نیز بردارید.
  11. بر روی تاچ پد یک کانکتور بزرگ با یک زبانه مشکی‌رنگ وجود دارد. در این مرحله باید از هر دو دست خود کمک بگیرید به گونه‌ای که ابتدا باید با یک دست خود زبانه مشکی‌رنگ را به سمت بالا بکشید و سپس با دست دیگر خود کانکتور را به سمت پایین بکشید.
  12. اکنون باید یک پنس داشته باشید تا تاچ پد را از قابی که اطراف آن را احاطه کرده است خارج کنید.
  13. حالا تاچ پد جدیدی که خریده‌اید را به جای تاچ پد آسیب‌دیده قرار دهید و دوباره با استفاده از پنس بین قاب و تاچ پد چسب بزنید تا از یکدیگر جدا نشوند.
  14. اگر تا این مرحله پیش رفته‌اید یعنی اینکه توانسته‌اید تاچ پد لپ‌ تاپتان را عوض کنید. اکنون برای بستن لپ تاپ خود باید همین مراحل را از آخر به اول طی کنید.